Instagram Facebook Pinterest
Altijd gratis verzending!

Alpaca wol

Alpaca wol is afkomstig van de alpaca, familie van de lama. Alpaca vezels zijn een superzachte, sterke en duurzame zijdeachtige vezel. Alpaca wol behoort tot de meest luxe wolsoorten die er bestaan en wordt vergeleken met mohair en kasjmier.

Hypoallergeen, prikt dus niet!

Hoewel alpaca wol lijkt op schaapswol, is het warmer, kriebelt het niet en heeft het geen lanoline waardoor het hypoallergeen is. Voor mensen met een allergie voor lanoline en zelfs voor de allergevoeligste babyhuidjes is deze wolsoort dus ideaal!

Alpaca is van nature waterafstotend, brandwerend en thermisch in balans. De wol is uniek vanwege haar semi-holle vezel. Alpaca’s hebben zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld om zichzelf tegen extreme temperaturen in het Andes gebergte te beschermen. Op hoogtes tot bijna 5.000 meter kan het extreem koud zijn in de winter en extreem warm in de zomer. De lichte wol past zich aan de lichaamstemperatuur aan en heeft de unieke eigenschap om je warm te houden in de winter en koel in de zomer.

The making of…

Geen zorgen! Alpaca wol wordt op ongeveer dezelfde manier verkregen als schapenwol. De alpaca wordt net als schapen geschoren. Een keer per jaar staan de alpaca’s met liefde hun wol af…vlak voor de warme zonnige zomers.

So no alpaca’s were hurt during the making of GUAPACA items!

We love alpaca’s!

btt